Mainos
Mainos

Jälleen vankeutta tosinajattelijalle Kiinassa

Työläisten oikeuksia puolesta puhunut kiinalainen toisinajattelija Zhang Shanguang tuomittiin tänään kymmeneksi vuodeksi vankeuteen suljettujen ovien takana pidetyssä oikeudenkäynnissä.

Tuomiosta kertoi prosessia Hunanin maakunnassa seurannut amerikkalainen ihmisoikeusjärjestö. Zhang oli viikon kuluessa jo neljäs kiinalainen demokratia-aktivisti, joka tuomittiin pitkään vankeusrangaistukseen.

Zhangia syytettiin virallisesti "valtion turvallisuuden vaarantamisesta". Zhang oli mm. kertonut ulkomaalaisille tiedotusvälineille yksityiskohtia maatyöläisten järjestämistä mielenilmauksista.

Zhang pidätettiin jo heinäkuussa sen jälkeen kun hän oli yrittänyt perustaa työttömiksi jääneiden työläisten etuja puolustavan järjestön. Kiinassa ei sallita muita kuin kommunistisen puoleen hyväksymiä ammattiyhdistysjärjestöjä.

Zhang, 45, on myös pitkän linjan demokratia-aktivisti, joka tuomittiin vuonna 1989 seitsemän vuoden vankeuteen osallisuudestaan hallituksen kukistamaan demokratialiikkeeseen. Vankeusaikanaan Zhang sairastui tuberkuloosiin, johon hän ei ole ihmisoikeusjärjestöjen mukaan saanut asianmukaista hoitoa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme