Mainos
Mainos

James Comey FBI:n roolista Yhdysvaltain vaaleissa: "Voin pahoin ajatuksesta, että olisin vaikuttanut tulokseen"

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey sanoo tuntevansa olonsa oksettavaksi ajatuksesta, että hän olisi vaikuttanut Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputulokseen.

Comey on ollut asiassa Yhdysvaltain senaatin kuultavana siitä miksi hän avasi tutkinnan Hillary Clintonin sähköposteista vain muutama päivä ennen vaaleja.

FBI kertoi lokakuussa, että se halusi ennen vaaleja selvittää, oliko esiin tulleissa uusissa sähköpostiviesteissä salaiseksi luokiteltua tietoa.

Comey sanoi tänään, että hänellä oli silloin kaksi vaihtoehtoa: siirtää tutkimuksia vaalien jälkeen tai kertoa asiasta kongressille.

– Ajattelin, että kertominen olisi huono asia. Hyvänen aika sentään, meillä oli tulossa vaalit olivat vain 11 päivän päästä. 

– Asian siirtäminen olisi kuitenkin ollut katastrofaalista, Comey lisäsi.

Comey sanoo, että hän tekisi saman päätöksen uudestaan.

– Minulle tulee hieman oksettava olo, kun ajattelen, että olemme saattaneet vaikuttaa vaaleihin. Mutta rehellisesti, mikään ei muuttaisi päätöstäni.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme