Mainos
Mainos

Janne kuvasi hurjan tilanteen: Käärme ahmaisi naapurin kissan kokonaisena

Australian Brisbanessa sattui alkuviikosta erikoinen tapaus, kun pihamaalle osunut pyton ahmaisi lemmikkikissan kokonaisena kitaansa.

Tapaus sattui varhain tiistaiaamuna Sunnybank Hillsin alueella sijaitsevan talon takapihalla. Talon asukkaat hälyttivät ammattiapua havaittuaan tilanteen.

Asuinalueille eksyneiden villieläinten luontoon vapauttamiseen erikoistunut yritys Snake Out Brisbane lähetti paikalle asiantuntijan mahdollisimman nopeasti.

Kun yritystä pyörittävä, suomensukuinen Janne Torkkola pääsi perille, oli kuitenkin jo liian myöhäistä kissan kannalta: se oli jo kuollut. Niinpä eläintieteilijä Torkkola antoi käärmeen nauttia ateriansa, kuvasi harvinaisen tilanteen ja joi kahvit talon asukkaiden kanssa.

– Käärmeen häiritseminen olisi ollut sille traumaattista ja se olisi saattanut oksentaa ruokansa. Kissalla ei joka tapauksessakaan ollut enää toivoa, Torkkola selventää MTV Uutisille.

Torkkola lisää, että hänelle se oli myös ammattitaidon kannalta opettavainen kokemus.

– On hyvin harvinainen tilaisuus päästä seuraamaan, miten käärme pystyy nielemään noinkin suuren eläimen, Torkkola selittää selvästi innostuneena kohdalleen osuneesta työkeikasta.

Käärmeen uhriksi joutunut kissa kuului naapureille. Torkkola ei tiedä, miten he ottivat uutisen lemmikkinsä kuolemasta, mutta huomauttaa, että Australiassa vapaana juoksentelevalle kissalle voi käydä näin. 

– On varmasti kamalaa menettää lemmikki, mutta kissat ovat iso ongelma Australian luonnolle, koska ne saalistavat paljon esimerkiksi lintuja. Joskus voi sitten käydä niin, että kissa itse joutuu syödyksi, Torkkola sanoo ja muistuttaa, että käärmeet ovat osa paikallista ekologista järjestelmää.

Australiassa kissaongelma on tunnustettu hallitusta myöten. Hallitus päätti viime vuonna hävittää peräti kaksi miljoonaa villiintynyttä kissaa vuoteen 2020 mennessä suojellakseen kotoperäisiä eläinlajeja, joita uhkaa sukupuutto kissojen saalistamisen takia.

Viranomaisten mukaan kissojen vaikutuksen takia on jo kuollut sukupuuttoon ainakin 27 eläinlajia ja sukupuutto uhkaa 120 eläinlajia.

Australiassa esiintyy monia eläinlajeja, joita ei tavata missään muualla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme