Mainos
Mainos

Japani ei pyytänytkään valaita tieteellisiin tarkoituksiin

Japani on ilmaissut pettymyksensä eiliseen Kansainvälisen tuomioistuimen määräykseen Antarktiksen valaanpyynnin väliaikaisesta pysäyttämisestä.

Kansainvälinen tuomioistuimen mukaan valaita ei pyydetty tieteellisiin tarkoituksiin, vaikka Japanin viranomaiset olivat niin väittäneet.

Kansainvälinen tuomioistuin määräsi Japanin pysäyttämään kaikki valaanpyyntiin liittyvät luvat, kunnes valaanpyyntiohjelma on uudistettu.

Japanin kansainvälisen kalastuslaitoksen johtaja Mitsumasa Kamiotan mukaan valtio on hyvin pettynyt ja pahoittelee tuloksia.

– Japani tulee lainkuuliaisen kansan tavoin noudattamaan määräystä. Japani on valtio, joka pitää kansainvälistä oikeusjärjestystä erittäin tärkeänä. Se on oikeusvaltion ja kansainvälisen yhteisön perusta, sanoo Kamiota.

Australia haastoi Japanin Yhdistyneiden Kansakuntien korkeimpaan oikeuteen Eteläisen Jäämeren valaanpyynnin lopettamiseksi ja valtionvälisten kiistojen ratkaisemiseksi.

Japanin nykyinen Antarktiksen valaanpyyntiohjelma sallii vuosittain 850 valaan pyynnin.

Istuvan tuomarin Peter Tomkan mukaan Japani ei pysty esittämään perusteita Antarktiksen valaanpyyntiohjelman suurelle pyyntimäärälle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme