Mainos
Mainos

Japani ennenaikaisiin vaaleihin

Japanin pääministeri toivoo, että nykyinen hallituskoalitio voisi jatkaa vaalien jälkeenkin.

Japanissa pidetään ennenaikaiset parlamenttivaalit 9. marraskuuta, ilmoitti pääministeri Junichiro Koizumi. Koizumi hajotti pian ilmoituksen jälkeen nykyisen parlamentin.

-Äänestyspäivä on 9. marraskuuta, joten vaalikamppailusta tulee kuukauden pituinen. Vaaleissa on kyse uudistuksista, pääministeri sanoi Japanin hallituspuolueiden johtajien tapaamisessa.

Hallituksessa ovat mukana Koizumin johtamien liberaalidemokraattien lisäksi kaksi pienempää puoluetta. Hallituspuolueilla on 285 edustajan tuki 480-paikkaisessa parlamentissa. Koizumi sanoi toivovansa, että nykyinen hallituskoalitio voisi jatkaa myös vaalien jälkeen.

Laajaa kansansuosiota nauttiva Koizumi nousi pääministeriksi vuonna 2001 pidettyjen vaalien myötä. Hän aloitti valtaan tultuaan talouden uudistamisohjelman, ja viime aikoina maan pitkään lamassa ollut talous on vihdoin osoittanut elpymisen merkkejä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme