Mainos
Mainos

Japani haluaa kompromissin Pohjois-Koreasta

Japani pitää edelleen kiinni siitä, että Pohjois-Korean ohjuskokeita koskevaan päätöslauselmaan on sisällytettävä pakotteet. Kiina ja Venäjä ovat puolestaan esittäneet, että lauselmassa tuomitaan äskettäiset ohjuskokeet, mutta pidättäydytään pakotteista.

Japani haluaa kompromissiratkaisun Pohjois-Korean ohjuskokeita koskevasta päätöslauselmasta vielä tämän päivän aikana, sanoo ulkoministeri Taro Aso. Japani on esittänyt päätöslauselmaa, joka määräisi pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan.

Kiina ja Venäjä esittivät keskiviikkona YK:n turvallisuusneuvostolle oman lievemmän versionsa päätöslauselmaksi. Lauselmassa tuomitaan äskettäiset ohjuskokeet, mutta pidättäydytään pakotteista.

Ason mukaan Japani haluaa sovun asiasta ennen kuin G8-maiden kokous huomenna alkaa Pietarissa. Japanin hallituksen edustaja Shinzo Abe kertoi Reutersin haastattelussa, että eri maat ovat lähestyneet kannoissaan toisiaan. Japani pitää kuitenkin hänen mukaansa edelleen kiinni siitä, että päätöslauselmaan on sisällytettävä pakotteet.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme