Mainos
Mainos

Japani pakotti sodassa seksiorjiksi 200 000 eteläkorealaista naista – kaivattu sopu syntyi vihdoin

Japani ja Etelä-Korea ovat päässeet sopuun niin sanottuihin lohtunaisiin liittyvässä kiistassa, kertovat maiden ulkoministerit. Kiistassa on kyse Etelä-Korean vaatimista anteeksipyynnöstä ja korvauksista naisille, jotka Japani pakotti toisen maailmansodan aikoihin prostituoiduiksi armeijan bordelleihin.

Japanin ulkoministerin Fumio Kishidan mukaan Japani esittää anteeksipyynnön ja maksaa korvauksia naisille. Japanin on arvioitu pakottaneen jopa 200 000 naista prostituoiduiksi toisen maailmansodan aikoihin. Monet heistä olivat korealaisia.

Etelä-Korean ja Japanin välit ovat olleet kireät sitten maailmansotien. Japani miehitti Korean niemimaata 1910–1945, eikä Etelä-Korea ei ole ollut tyytyväinen Japanin valtionjohdon anteeksipyyntöihin miehityksen aikaisista julmuuksista. Anteeksipyyntö ja korvaukset bordelleihin pakotetuille naisille ovat olleet kiistan keskeinen kysymys. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme