Mainos
Mainos

Japani ja EU juhlistavat vapaakauppasopimusta Trumpin tapaamisen aattona

Japanin pääministeri Shinzo Abe tapaa tänään Brysselissä EU-johtoa.

Japanin ja EU:n kerrottiin eilen päässeen poliittiseen sopuun vapaakauppasopimuksesta, mistä odotetaan tänään virallista ilmoitusta.

Osapuolet jatkavat nyt laillisten yksityiskohtien hiomista. Sisältökysymyksistä auki on vielä investointisuoja, josta Japanin ja EU:n on ollut vaikeaa löytää yhteistä näkemystä.

Sopimus on poistamassa lähes kaikki tullimaksut Japanin ja EU:n väliltä. Sen uskotaan lisäävän varsinkin ruokatuotteiden ja kemikaalien vientiä Euroopasta Japaniin.

Teknisten neuvotteluiden odotetaan kestävän vielä ainakin muutamia kuukausia. Sen jälkeen vuorossa on hyväksymisprosessi, joka voi sekin kestää pitkään.

Japanin ja EU:n kauppasopimus nytkähtää eteenpäin vain päivää ennen G20-kokousta, jossa maailman suurimmat valtiot sovittavat yhteen näkemyksiään maailmankaupasta. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin on enteilty jo pitkään ilmoittavan omaa talouttaan tukevista protektionistisista toimista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme