Mainos
Mainos

Japani ja Pohjois-Korea normalisointineuvotteluihin

Japanin hallitsevaa leiriä edustavat puolueet ja Pohjois-Korean työväenpuolue (WPK) ovat päättäneet aloittaa pikimmiten neuvottelut maiden diplomaattisuhteiden normaalistamisesta. Asiasta sovittiin Pjongjangissa japanilaisvaltuuskunnan johtajan Yoshihiro Morin ja Pohjois-Korean työväenpuolueen kansainvälisen osaston päällikön Kim Yong Gonin tapaamisessa tänään.

Japanin hallitsevan liberaalidemokraattisen puolueen ja sen liittolaispuolueiden valtuuskunta vihastutti isäntiään jo saapuessaan tiistaina ottamalla jälleen esille epäilyt, joiden mukaan Pohjois-Korea oli siepannut japanilaisen naisen Pohjois-Koreaan kouluttamaan vakoojia. Japani epäilee Pohjois-Koreaa ainakin kymmenen japanilaisen sieppaamisessa 1970- ja 1980-luvulla. Pohjois-Korea on torjunut syytökset suoralta kädeltä.

Edelliset normalisointineuvottelut vuonna 1992 katkesivat, kun Japani otti asian puheeksi. Japani ja Pohjois-Korea sopivat elokuussa diplomaattisuhteiden normaalistamiseen tähtäävien alustavien neuvottelujen aloittamisesta. Japanilaisen puoluevaltuuskunnan Pjongjangin-vierailu on jatkoa näille pyrkimyksille.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme