Mainos
Mainos

Japani kiistää Amnestyn väitteet väkivallasta

Japanin hallitus kiisti tänään ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin väitteet, joiden mukaan ulkomaalaiset vangit joutuvat japanilaisissa vankiloissa väkivallan, hyväksikäytön ja nöyryytysten kohteeksi.

Amnesty julkaisi eilen selonteon, jossa se totesi, että väärinkäytöksiin ovat syyllistyneet sekä maahanmuuttoviranomaiset, vankiloiden vartijat että poliisit.

Japanin perustuslaki takaa myös ulkomaalaisille ihmisoikeudet ja kieltää heidän kiduttamisensa ja muun julman kohtelun, Japanin hallitus totesi kirjallisessa vastauksessaan. Hallituksen mielestä Amnestyn raportti ei ole luotettava, koska siinä on haastateltu vain uhreja.

Ulkomaalaisia Japanissa puolustaneet asianajajat sanovat, että ihmisoikeuksia loukataan, vaikka säännöt sen kieltävätkin. Tokiolaisen asianajajan mukaan kyseessä on vuosikymmeniä vanha ongelma, joka kohdistuu erityisesti afrikkalaisiin ja aasialaisiin, mutta myös Japanin kansalaisiin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme