Mainos
Mainos

Japani lähettää joukkoja Irakiin

Japanin parlamentin alahuone päätti tänään sallia sotilaiden lähettämisen Irakiin avustamaan jälleenrakennuksessa. Parlamentin ylähuoneen odotetaan vahvistavan päätöksen myöhemmin heinäkuussa.

Pääministeri Junichiro Koizumi (kuvassa) haluaa lähettää Irakiin tuhat sotilasta, joiden on tarkoitus osallistua humanitaarisiin projekteihin ja jälleenrakennukseen alueilla, joilla ei taistella.

Koizumi on kohdannut kovaa kritiikkiä halustaan osallistua Yhdysvaltain johtaman liittouman operaatioihin Irakissa. Japanin perustuslaki kieltää ehdottomasti voimankäytön kansainvälisissä konflikteissa, ellei kyse ole itsepuolustuksesta.

Koizumin hallitus on luvannut, etteivät japanilaissotilaat tulisi käymään lähelläkään konfliktialueita. Arvostelijoiden mielestä amerikkalaissotilaiden kohtaamat hyökkäykset todistavat, että Irakista on mahdotonta löytää alueita, joilla ei taistella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme