Mainos
Mainos

Japani muuttamassa linjaansa - voisi lähettää joukkoja ulkomaille liittolaisen avuksi

Japanin hallitus ajaa merkittävää muutosta maan turvallisuuspolitiikkaan.

Hankkeilla oleva lainsäädäntö mahdollistaisi joukkojen lähettämisen ulkomaille liittolaisen avuksi, vaikka Japanin oma turvallisuus ei suoraan olisikaan uhattuna.

Parlamentin alahuone on tänään hyväksynyt uudistuksen hallituskoalition edustajien äänin. Seuraavaksi asiaa on määrä käsitellä parlamentin ylähuoneessa.

Oppositio vastustaa hanketta kiivaasti, ja eilen parlamentin eteen kokoontui kymmeniätuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään muutosta vastaan. Mielenosoittajien ja mellakkapoliisien välille syntyi käsikähmää. Moni protestoija pysyi paikalla pitkälle yöhön.

– Ei sotaa, ei tappamista, luki monissa plakaateissa.

Pääministeri Shinzo Abe perustelee uutta niin sanottua kollektiivisen puolustuksen oppia sillä, että Japanin ympäristön turvallisuustilanne heikentynyt.

– Näitä lakeja tarvitaan japanilaisten suojelemiseksi ja sodan estämiseksi, Abe sanoo.

Uudistuksen puolustajat viittaavat etenkin Pohjois-Korean arvaamattomuuteen ja Kiinan vallan kasvuun.

Vastustajien mukaan uusi lainsäädäntö voi johtaa siihen, että Japani tulee vedetyksi mukaan Yhdysvaltojen sotiin maailman eri kolkilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme