Mainos
Mainos

Japani myönsi salaisen sopimuksen, jonka kaikki jo tiesivät

Japani on viimein myöntänyt, että sillä oli kylmän sodan aikana salainen ydinasesopimus Yhdysvaltain kanssa. Amerikkalais- ja japanilaisdiplomaattien 1960-luvulla solmiman sopimuksen mukaan Yhdysvallat sai tuoda ydinasevarusteltuja aluksia Japanin satamiin.

Salainen ydinasesopimus on ollut periaatteessa kaikkien tiedossa jo pitkään, sillä Yhdysvallat on myöntänyt sopimuksen jo aiemmin. Nyt Japanin hallitus päätti myös omalta osaltaan tunnustaa virallisesti asian "osana maan uuden hallituksen läpinäkyvää poliittista linjaa", kirjoittaa BBC.

Japanin aiemmat hallitukset eivät ole halunneet myöntää julkisesti sopimusta, koska ydinaseet ovat äärimmäisen herkkä aihe saarivaltiossa. Yhdysvallat pudotti toisen maailmansodan lopussa atomipommit Hiroshimaan ja Nagasakiin. Kyseiset kaupungit ovat ihmiskunnan historiassa toistaiseksi ainoat kohteet, missä ydinpommia on käytetty sodassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme