Mainos
Mainos

Japani: Neuvottelut Isisin kanssa umpikujassa

Japanin varaulkoministerin mukaan neuvottelut äärijärjestö Isisin kanssa ovat tällä hetkellä umpikujassa, kertoo maan media.

Isis on uhannut surmata jordanialaislentäjän ja japanilaistoimittajan, jos Jordania ei vapauta kuolemaan tuomittua naisjihadistia.

Japanin neuvotteluryhmää Jordaniassa johtava Yasuhide Nakayama sanoi, että japanilaistoimittajan ja jordanialaislentäjän vapauttamisyrityksissä ei ole edistytty.

– Pysymme valppaina ja jatkamme tietojen analysointia samaan aikaan, kun hallitukset ponnistelevat yhdessä, hän sanoi Japanin yleisradioyhtiölle Ammanissa.

Japanissa pääministerin läheinen avustaja sanoi, että hallitus odottaa asiassa uusia tietoja.

Jordania on suostunut vaihtamaan naisjihadistin Sadija al-Rishawin, mutta vaatii Isisiltä todisteita, että sen joulukuussa vangiksi ottama lentäjä on elossa.

Vaikka Isis on uhannut jordanialaislentäjän henkeä, on epäselvää, onko järjestö valmis vapauttamaan lentäjän vaihtokaupassa.

Alun perin Isis vaati Japanilta 175 miljoonaa euroa kahdesta japanilaisesta. Kun aikaraja umpeutui, Isisin kerrotaan mestanneen toisen japanilaisen, Haruna Yukawan.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme