Mainos
Mainos

Japani: Räjähdysvaara taas turmaydinvoimalassa

Japanissa viranomaiset yrittävät parhaillaan estää räjähdyksen Fukushiman ydinvoimalan kolmosreaktorissa.

Säteilyturvakeskuksen mukaan tilanne kolmosreaktorissa on nyt samanlainen kuin eilen räjähtäneessä Fukushiman ykkösreaktorissa.

- Reaktorin sydän on vaurioitunut ja paikalla on aloitettu samat toimenpiteet kuin eilen: vettä pumpataan paloautoilla ja reaktorista on päästetty paineita ulos, kertoo STUKin ryhmäpäällikkö Keijo Valtonen.

Reaktoriin on kertynyt vetyä, joten räjähdyksen riski on olemassa. Kolmosreaktorin suojarakennus on kuitenkin rakenteeltaan ykkösreaktoria vahvempi.

- Kyse on niin sanotusta toisen polven suojarakennuksesta. Se on isompi, eivätkä paineet nouse niin äkkiä.

Eilen räjähtänyt reaktori on saatu hallintaan eikä vaaraa enää ole. Reaktorin sydän ja koko suojarakennus on Valtosen mukaan peitetty merivedellä, ja lämpö siirtyy nyt hallitusti pois.

Ilmaan vapautettu radioaktiivinen päästöpilvi on liikkunut edelleen rannikkoa pitkin ja merelle päin. Valtosen mukaan tilanteen odotetaan muuttuvan huomenna. Ilmatieteen laitos tekee tuulensuunnasta parhaillaan ennustuksia.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme