Mainos
Mainos

Japani: Säteilyä saikin useampi

Japani on korottanut arviota siitä, kuinka moni ihminen altistui säteilylle Tokaimuran ydinjätteen jälleenkäsittelylaitoksen onnettomuudessa viime syksynä.

Japanilaiset tutkituttivat itsensa sateilyn varalta

Viranomaisten ilmoituksen mukaan säteilylle altistuneita on 439, kun aikaisemmin puhuttiin 70 uhrista. Syyskuussa sattuneessa turmassa suuren säteilyannoksen sai kolme laitoksen työntekijää, joista yksi on kuollut. Japanilaisten viranomaisten mukaan säteilyä saaneista hieman yli 200 on paikallisia asukkaita, jotka asuivat tai työskentelivät 350 metrin säteellä ydinlaitoksesta. Loput ovat laitoksen työntekijöitä ja onnettomuuden jälkeisiin pelastustöihin osallistuneita.

Kyseessä oli Japanin pahin ydinonnettomuus. Se sai alkunsa, kun käsittelylaitoksen työntekijät laittoivat sekoitustankkiin lähes kahdeksan kertaa liian suuren annoksen uraania. Seurauksena oli hallitsematon ketjureaktio. Poliisi jatkaa säteilyonnettomuuden tutkintaa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme