Mainos
Mainos

Japaniin vanhuksia suojeleva laki

Japani ryhtyy suojelemaan vanhuksia pahoinpitelyltä ja huonolta kohtelulta. Puolet pahoinpitelijöistä on perhettä.

Japani on hyväksynyt lain ikääntyneiden ihmisten pahoinpitelyn ja muun huonon kohtelun estämiseksi. Laki astuu voimaan ensi vuoden huhtikuussa.

Laki vaatii ilmoittamaan väärinkäytöksistä viranomaisille, joiden on tutkittava jokainen tapaus yhdessä poliisin kanssa.

Viime vuonna tehty selvitys vanhusten huonosta kohtelusta hätkähdytti japanilaisia. Selvityksessä löydettiin 1 991 väärinkäytöstapausta. Asiantuntijoiden mukaan todellinen luku saattaa olla 10 000:n luokkaa.

Uusi laki määrittelee vanhusten huonon kohtelun fyysisiä vammoja aiheuttavaksi hyökkäykseksi, solvaamiseksi, laiminlyönniksi ja omaisuuden huonoksi hoitamiseksi.

Japanin yhteiskunta on yksi nopeimmin ikääntyvistä maailmassa. Japanilaisessa kulttuurissa ikäihmisiä on perinteisesti kunnioitettu, ja heidän kunniakseen on myös kansallinen vapaapäivä.

Japanissa suhteellisen suuri määrä vanhuksia asuu aikuisten lastensa kanssa, sillä ikääntyvistä vanhemmista huolehtiminen on erityisesti vanhempien poikien perinteinen tehtävä. Tämä erityispiirre näkyi myös viime vuonna tehdyssä selvityksessä, jossa 32 prosenttia vanhusten pahoinpitelijöistä oli heidän poikiaan ja 21 prosenttia näiden vaimoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme