Mainos
Mainos

Japanilainen kalastaja kuoli Venäjän laukauksesta

Venäjä otti japanilaisaluksen haltuunsa ja pidätti hengissä selvinneet kalastajat. Alus liikkui kiistellyllä merialueella Kuriilien saarten lähistöllä.

Japanilainen kalastaja kuoli, kun Venäjän rannikkovartioston partiovene ampui kalastusalusta Hokkaidon saaren pohjoispuolella. Alus liikkui kiistellyllä merialueella Kuriilien saarten lähistöllä, kertoo Japanin rannikkovartiosto.

Veneessä oli kaikkiaan neljä kalastajaa. Venäjä otti japanilaisaluksen haltuunsa ja pidätti hengissä selvinneet kalastajat. Japani esitti tapahtumien takia vastalauseen Venäjän suurlähettiläälle ja vaati kalastajien vapauttamista.

Venäjä ja Japani ovat pitkään kiistelleet Kuriilien neljän eteläisimmän saaren hallinnasta. Toisen maailmansodan päätyttyä Neuvostoliitto otti saaret haltuunsa ja niiden noin 17 000 japanilaista asukasta joutuivat pakenemaan. Venäjä on ilmoittanut haluavansa pitää hallussaan kaksi saarta, mutta Japani vaatii kaikkien neljän saaren palauttamista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme