Mainos
Mainos

Japanilainen myrkkykaasulahko vaihtaa nimensä

Japanilainen Korkein totuus -lahko on myöntänyt tänään ensi kerran, että sen perustaja Shoko Asahara oli todennäköisesti sekaantunut Tokion metron myrkkykaasuiskuun.

Kaksitoista ihmistä kuoli ja tuhannet loukkaantuivat, kun metrotunneliin päästettiin sariinia vuonna 1995. Lahko ilmoitti Internetin välityksellä myös, että se aikoo "uudistua perusteellisesti" ja vaihtaa nimensä. Uudeksi nimeksi tulee Aleph heprealaisten aakkosten ensimmäisen kirjaimen mukaan.

Lahko ei hyväksy vastedes johtoonsa "guruja", mutta aikoo jatkaa uskonnollisten oppiensa levittämistä. Lahko ilmoitti uudistuksista sen jälkeen, kun Japanissa tuli joulukuussa voimaan laki, joka antaa viranomaisille entistä paremmat mahdollisuudet rajoittaa erilaisten lahkojen toimintaa. Shoko Asahara, 44, on asetettu syytteeseen mm. Tokion kaasuiskusta. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme