Mainos
Mainos

Japanilaisten elintarvikkeiden riskeistä ristiriitaisia tietoja

Japanilaisten elintarvikkeiden turvallisuus herättää huolta sekä Japanissa että naapurimaissa. Kiina ja Etelä-Korea ilmoittivat tänään laajentavansa japanilaiselintarvikkeiden säteilytarkastuksia kuivatuotteisiin ja valmisruokiin.

Maailman terveysjärjestö WHO antoi puolestaan tänään hyvin ristiriitaisia tietoja Japanin elintarvikkeiden turvallisuudesta. Toisaalta järjestö vakuutti, että elintarvikkeet - jopa maitotuotteet - ovat edelleen täysin turvallisia syötäväksi.

Toisaalta WHO kuitenkin sanoi, että ainakin pinaatissa ja maidossa on vahvistettu löytyneen epätavallisia määriä radioaktiivista jodia. Altistuminen sille voi johtaa muun muassa kilpirauhasvaurioihin.

Japanin hallitus on kieltänyt maidon viennin Fukushiman maakunnasta ja pinaatin viennin kaikkiaan neljästä lähimaakunnasta. Lähikylien asukkaita on myös kehotettu välttämään hanaveden juomista.

Ranskan ydinturvallisuusvirasto ASN on moittinut Japania siitä, ettei maa ole julkaissut karttaa radioaktiivisista löydöksistä voimalan lähialueilla. Japanin mukaan pitoisuudet eivät kuitenkaan uhkaa terveyttä.

Katso Mirja Sipisen juttu:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme