Mainos
Mainos

Japanilaistyttö kyseli paavilta kärsimyksen tarkoitusta

Paavi Benedictus XVI on vastailllut eri puolilta maailmaa tulleisiin kysymyksiin pitkänäperjantaina Italian televisiossa lähetetyssä ohjelmassa. Kysymyksensä saivat esittää muun muassa tsunamin järkyttämä japanilaistyttö, väkivallan keskellä elävä nainen Norsunluurannikolta ja koomaan vajonneen italialaismiehen äiti.

Paavin vastaukset oli nauhoitettu ennakkoon Vatikaanissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun paavi osallistuu vastaavanlaiseen tv-ohjelmaan.

Seitsenvuotias japanilainen tyttö kysyi paavilta, miksi hänen maanmiehensä joutuivat kärsimään niin paljon järistyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa. Paavi sanoi, ettei hänellä ole olemassa vastausta.

– Minullakin on samanlaisia kysymyksiä. Miksi jonkun on kärsittävä niin paljon, kun toiset saavat elää huolettomina, paavi sanoi. Hän vakuutti kuitenkin tytölle, ettei tämä ole yksin eikä kärsimys ole turhaa.

Italian yleisradioyhtiö RAI kertoi saaneensa ohjelmaa varten 2 000 kysymystä, joista seitsemän valittiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme