Mainos
Mainos

Japanin Aben kannatus pudonnut pohjalukemiin

Japanin pääministerin Shinzo Aben kannatus on pudonnut pääministerikauden alimmalle tasolle. Tämä kävi ilmi maanantaina julkaistuista mielipidemittauksista.

Abea ja hänen liberaalidemokraattista puoluettaan (LDP) ovat viime aikoina piinanneet sekä erilaiset skandaalit että historiallinen tappio Tokion kunnallisvaaleissa.

Puolue menetti heinäkuun alussa Tokiossa yli puolet valtuustopaikoistaan. Media ja tutkijat syyttivät Aben hallitusta kasvavasta ylimielisyydestä ja sanoivat tuloksen heijastelevan valtakunnallisia tuntoja.

Aben taivalta ovat myös varjostaneet skandaalit, kuten syytös ystävän suosimisesta liiketoimissa. Hän on kiistänyt syytökset.

Asahi Shimbun -lehden kyselyssä Aben hallituksen kannatus putosi 33 prosenttiin eli heikoimpiin lukemiin yli neljä vuotta kestäneen kauden aikana. Pudotusta tuli viikossa viisi prosenttiyksikköä.

Myös Yomiuri Shimbun -lehden kyselyssä Abe sai kautensa alhaisimmat kannatuslukemat, 36 prosenttia. Laskua viime kuuhun tuli 13 prosenttiyksikköä.

Abe nousi valtaan joulukuussa 2012. Hän vierailee parhaillaan Suomessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme