Mainos
Mainos

Japanin hallitus poistaa evakuointikäskyn syksyllä

Tuhannet kotinsa jättäneet fukushimalaiset saavat pian hallitukselta siunauksen palata koteihinsa. Japanin hallitus on sanonut peruvansa evakuointikehotuksen, joka on koskenut suljetun alueen liepeillä asuvia ihmisiä.

Myös voimalaa ympäröivällä suljetulla alueella asuvat ihmiset ja yritysten omistajat saavat käydä nopeasti kodeissaan ja toimistoissaan, hallituksen edustaja Yukio Edano sanoi alkuviikosta.

Voimalan ympäristö on eristetty kokonaan 20 kilometrin säteellä. Lisäksi kaikkia 20-30 kilometrin päässä voimalasta asuvia on käsketty olla valmiina nopeaan evakuoitiin, mikäli voimalassa tapahtuisi lisää räjähdyksiä.

Suljetun alueen liepeillä asuu kaikkiaan 58500 ihmistä ja heistä yli puolet on jo lähtenyt. Hallitus on vakuuttunut, että säteilytilanne Fukushiman ympärillä on parantunut niin paljon, että ihmiset voivat palata koteihinsa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme