Mainos
Mainos

Japanin järistysuhreja piinavat nyt myös kylmyys ja lumisade

Lumi on peittänyt suuria osia Japanin tsunamituhoalueista aivan kuin pelastustöissä ei olisi ollut jo tarpeeksi vaikeuksia. Paitsi uhrien etsintöjä, kylmenevä sää vaikeuttaa myös monien katastrofista selvinneiden elämää.

Sendaissa pelastusryhmät ja palomiehet ovat käyneet läpi lumen peittämiä romu- ja mutakasoja etsien turhaan elonmerkkejä. Yhä useammin he saavat kääriä peitteisiin kuolleita.

- Ruumiiden voimakas haju ja likainen merivesi tekevät etsinnästä erittäin vaikeaa, kuvaili kiinalaiseen pelastusryhmään kuuluva Yin Guanghui.

Yleisradioyhtiö NHK jakoi lähetyksissään vinkkejä lämpimänä pysymiseen sekä veden keittämiseen tyhjien säilyketölkkien ja kynttilöiden avulla.

Punaisen Ristin Patrick Fullerin mukaan kovilla ovat erityisesti vanhukset, joita evakuointikeskuksissa on paljon.

- He tarvitsevat säännöllistä lääkitystä ja kunnon hoitoa.

Rikkoutuneesta ydinvoimalastaan surullisen kuuluisan Fukushiman alueen kuvernööri sanoo evakossa olevien ihmisten elävän jo äärirajoillaan. Kuvernööri Yuhei Sato moitti myös avustuskuljetusten hitautta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme