Mainos
Mainos

Japanin lentäjät lakkoon

Pitkälle toistatuhatta lentäjää on aloittanut Japanissa lakon. Yhtään lentoa ei kuitenkaan ole vielä peruttu. Jos lentoja joudutaan viikon aikana perumaan, jopa 2000 ihmisen lentosuunnitelmat saattavat muuttua.

Japanin toiseksi suurimman lentoyhtiön, All Nippon Airwaysin (ANA), lentäjät ja miehistö menivät tänä aamuna lakkoon palkkakiistan takia. Lakossa on lähes 1400 työntekijää, jotka saivat tarpeekseen kolmivuotisesta kädenväännöstä palkkaleikkauksistaan. Vaikka lakko alkoikin, ei yhtään lentoa ole peruttu. Aamulennoista huolehtivat johtotehtävissä olevat lentäjät.

Neuvottelut yhtiön lentäjien ja johdon välillä katkesivat myöhään sunnuntaina. Lentoyhtiön edustajan mukaan tiistain ja keskiviikon vuorolentoja joudutaan perumaan, mikäli tilanne jatkuu. Mikäli pattitilanne jatkuu vielä keskiviikkona, joudutaan perumaan 10 lentoa. Lentojen peruuntuminen vaikuttaisi lähes kahdentuhannen ihmisen lentosuunnitelmiin mm. New Yorkiin, Los Angelesiin, Lontooseen ja Hongkongiin tai sieltä pois. Paikallisen sanomalehden mukaan ANA:n lisäksi myös JAL ja JAS -lentoyhtiöiden työntekijät ovat uhanneet lakolla.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme