Mainos
Mainos

Japanin Obuchi matkalla Moskovaan

Japanin pääministeri Keizo Obuchi on matkalla Moskovaan, missä hän huomenna tapaa presidentti Boris Jeltsinin. Tämä on ensi kerta 25 vuoteen, kun Japanin pääministeri tekee virallisen vierailun Venäjälle.

Obuchin ja Jeltsinin neuvottelujen keskeisenä aiheena uskotaan olevan maiden kiista Kuriilien saariryhmästä. Kiista saarista on estänyt maita allekirjoittamasta virallista rauhansopimusta. Neuvostoliitto valtasi neljä saariryhmän eteläisintä saarta aivan toisen maailmansodan loppuvaiheessa, ja Japani vaatii niiden luovuttamista takaisin.

Japani on lehtitietojen mukaan ehdottanut salaisissa neuvotteluissa kiistaan ratkaisua, johon Jeltsinin arvellaan ottavan kantaa huomisissa neuvotteluissa. Japani ehdottaa lehtien mukaan, että maitten valtioraja vedetään kiisteltyjen saarien pohjoispuolitse ja että saaret näin kuuluvat virallisesti Japanin alueeseen. Samalla sovittaisiin, että saaret jäävät toistaiseksi Venäjän hallintaan.
(STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme