Mainos
Mainos

Japanin pääministeri vaatii vahvempaa puolustusta

Japanin pitää vahvistaa puolustustaan Pohjois-Korean uhan vuoksi, vaati Japanin pääministeri Shinzo Abe tänään. Abe kommentoi maansa turvallisuustilannetta puheessaan Japanin itsepuolustusvoimien eli armeijan ylemmälle upseeristolle.

Pääministeri painotti, että kukaan muu ei suojele sitä, joka ei ole valmis suojeleman itseään. Hän kuitenkin samalla totesi, että Japanin ja Yhdysvaltain liittolaisuuden vahvistaminen on elintärkeää.

Samassa tilaisuudessa Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera sanoi toivovansa, että maa saa pikaisesti käyttöön maalta ammuttavien torjuntaohjusten Aegis Ashore -järjestelmän. Japanilla on jo käytössä amerikkalaisvalmisteisia, laivaston aluksilta ammuttavia Aegis-torjuntaohjuksia.

YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan päättävän tänään uusista Pohjois-Korean vastaisista pakotteista. Pohjois-Korea on uhmannut YK:n kieltoa jatkamalla ohjus- ja ydinkokeitaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme