Mainos
Mainos

Japanin uusimmassa järistyksessä useita kuolonuhreja

Japanissa eilen tapahtuneissa maanjäristyksissä on kuollut ainakin18 ihmistä, järistysalueen viranomaiset kertovat. Lisäksi noin 470 on loukkaantunut. 

Järistykset tapahtuivat eilen Kyushun saarella, vain päivää aluetta edellisen kerran ravistelleen voimakkaan maanjäristyksen jälkeen. Pahiten järistykset ovat koetelleet Kumamoton maakuntaa.

Eilen tapahtunut järistys oli voimakkuudeltaan noin 7 ja maa järisi vain noin kymmenen kilometrin syvyydessä. Sen jälkeen maa järisi uudelleen noin 40 kilometrin syvyydessä ja voimakkuus oli 7,4. Ne aiheuttivat Kumamoton alueella maanvyörymän, joka hautasi alleen taloja ja osan valtatiestä. Viranomaisten mukaan ainakin 11 ihmisen epäillään olevan loukussa vahingoittuneessa rakennuksessa lähellä maanvyörymäaluetta.


Maanvyöryn lisäksi järistykset aiheuttivat tulipaloja ja vaurioittivat rakennuksia.

Kumamotossa on aloitettu järistyksissä vaurioituneen sairaalan evakuointi. Viranomaiset pelkäävät, että sairaala voi romahtaa, jos uusia järistyksiä tapahtuu. Lisäksi 200 000 talon kerrotaan olevan ilman sähköä.

Torstaina tapahtuneessa järistyksessä surmansa sai yhdeksän ihmistä. Kyushulla on torstaista lähtien koettu myös useita kymmeniä pienempiä jälkijäristyksiä.

Japanin hallitus on määrännyt noin 20 000 sotilasta järistysalueelle avustamaan raivaus- ja pelastustöissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme