Mainos
Mainos

Japanin vaalit laiskasti käyntiin

Japanilaiset pääsevät valitsemaan edustajia maansa parlamentin alahuoneeseen. Parlamenttivaalit ovat kuitenkin lähteneet laiskasti käyntiin. Vaalien ensimmäisten tuntien osanotto oli ennätyksellisen laimeaa.

Vaalihuoneistojen ensimmäisten neljän aukiolotunnin aikana alle 20 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt äänestämässä. Alhaisen äänestysaktiivisuuden uskotaan olevan eduksi pääministeri Yoshiro Morin valtaapitävälle liberaalidemokraattiselle puolueelle. Myös gallupit ovat ennustaneet Morin johtaman liberaalidemokraattisen puolueen pysyvän edelleen vallassa. Pääministeri lupasi vaalikampanjassaan äänestäjille vakautta.
Korkean äänestysprosentin puolestaan uskotaan hyödyttävän liikkuvien äänestäjien varaan laskevaa oppositiota. Oppositio on syyttänyt hallitusta tuhlailevasta politiikasta.
Vaalitaistelua on käyty Japanissa kiivaana, sillä monet äänestäjistä ovat olleet epävarmoja ehdokkaastaan. Ehdokkaita vaaleissa on runsaat 1300, joista naisia ennätykselliset parisataa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme