Mainos
Mainos

Japanin valaanpyynti hiertää australialaisia

Työväenpuolue uhkasi tänään lähettää Australian laivaston japanilaisten valaanpyytäjien perään.

Japanin päätös lähettää pyyntilaivastonsa liki tuhannen valaan perään Eteläiselle jäämerelle on saanut Australian opposition pillastumaan.

Työväenpuolue uhkasi tänään lähettää maan laivaston japanilaisalusten perään, jos ryhmä nousee hallitusvastuuseen tulevissa vaaleissa.

- Nyt on todellakin aika nostaa asiasta meteli. On käsittämätöntä, että tämä vain jatkuu ja pahenee, kommentoi puolueen edustaja Robert McClelland.

Pääministeri John Howard tuomitsi yhtä lailla Japanin aikeet, mutta piti McClellandin suunnitelmia outoina.

- Mitä hän aikoo sitten tehdä, ampua heidät vai? Howard kysyi.

Japanin tarkoituksena on pyytää seuraavien viiden kuukauden aikana peräti 950 valasta, enimmäkseen lahti- ja sillivalaita, mutta myös ryhävalaita, jotka suojeltiin kansainvälisellä sopimuksella vuonna 1966.

Maa kiertää kansainvälisen valaanpyyntikomission IWC:n kaupallisen valaanpyynnin kieltoa väittämällä, että kyse on tieteellisestä tutkimustyöstä.

Greenpeace on ilmoittanut omien alustensa seuraavan Japanin pyyntilaivaston toimia, ja radikaali Sea Shepherd -järjestö on vakuuttanut pysäyttävänsä pyynnin voimatoimin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme