Mainos
Mainos

Japanin ydinvoimalan kakkosreaktorin tilanne epäselvä

Japanin vaurioituneen ydinvoimalaitoksen kakkosreaktorin tilanne on pysynyt vakavana. Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan Fukushiman ydinvoimalan kakkosreaktorin painetta on yritetty laskea, minkä lisäksi reaktorin sydäntä on jäähdytetty merivedellä.

Tiedossa ei ole, ovatko yritykset onnistuneet.

Voimalan kakkosreaktorin polttoainesauvat olivat illansuussa toistamiseen paljaina, kun vedenpinta laski liikaa. Säteilyturvakeskuksen mukaan polttoaineen vaurioituminen on hyvin todennäköistä.

Jotta vältyttäisiin ykkös- ja kolmosreaktoreissa tapahtuneilta räjähdyksiltä, kakkosyksikössä on purettu reaktorihallin seinämiä, STUKista kerrotaan.

STUKin mukaan säteilytilanne laitoksen ympäristössä on vaihdellut voimakkaasti sen mukaan, kuinka laitoksesta on päässyt tai päästetty radioaktiivisia aineita ilmaan.

Ongelmat ovat herättäneet pelkoja reaktorin sydämen sulamisesta. Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n mukaan merkkejä sulamisesta ei kuitenkaan tällä hetkellä ole.

Fukushiman ykkös- ja kolmosreaktorien tilanne on STUKin mukaan nyt vakaa.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Aino Huilajan juttu (Kymmenen uutiset 14.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme