Mainos
Mainos

Japanissa hätäkokous maanjäristysten takia

Japanin pääministeri Shinzo Abe on kutsunut koolle katastrofiviranomaisten kokouksen maata ravistelleiden maanjäristysten takia.

Japanissa Kyushun saarella on tapahtunut kaksi voimakasta järistystä sekä useita jälkijäristyksiä kahden päivän aikana.  

Edellinen suurempi järistyssarja, voimakkuudeltaan noin 7 ja 7,4, iskivät eilen. Siinä on kuollut viranomaisten antamien tietojen mukaan ainakin 18 ihmistä. Lisäksi ainakin 470 ihmistä loukkaantui. Kaikkiaan järistysten sarjassa on kuollut parisenkymmentä ihmistä, sillä torstaina järistyksessä sai surmansa yhdeksän ihmistä.   

Pahiten järistyksistä on kärsinyt Kumamoton maakunta. Aben oli määrä vierailla alueella ensimmäisen, torstaina iskeneen järistyksen jälkeen, mutta hän perui matkansa.  

– Tärkeintä on nyt pelastaa henkiä. Tämä vaatii ripeitä toimia, Abe kommentoi.

Eiliset järistykset aiheuttivat Kumamoton alueella maanvyörymän, joka hautasi alleen taloja ja osan valtatiestä.


Viranomaisten mukaan ainakin 11 ihmisen epäillään olevan loukussa vahingoittuneessa rakennuksessa lähellä maanvyörymäaluetta.  

Maanvyöryn lisäksi järistykset aiheuttivat tulipaloja ja vaurioittivat rakennuksia.  
Kumamotossa on aloitettu järistyksissä vaurioituneen sairaalan evakuointi. Viranomaiset pelkäävät, että sairaala voi romahtaa, jos uusia järistyksiä tapahtuu.  

Torstaina tapahtuneessa järistyksessä surmansa sai yhdeksän ihmistä. Kyushulla on torstaista lähtien koettu myös useita kymmeniä pienempiä jälkijäristyksiä.  


Japanin hallitus on määrännyt noin 20 000 sotilasta järistysalueelle avustamaan raivaus- ja pelastustöissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme