Mainos
Mainos

Japanissa jälleen uusia netti-itsemurhia

Internetissä sovitut joukkoitsemurhat ovat olleet melko yleisiä viime vuosina Japanissa. Viime vuonna maassa tehtiin yli 90 netti-itsemurhaa.

Japanin poliisi epäilee jälleen uutta internetin kautta sovittua joukkoitsemurhaa. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan poliisi on löytänyt kuuden ihmisen ruumiit pysäköidystä autosta Chichibusta Tokion luoteispuolella. Autosta löytyi myös kolme vanhanaikaista hiilikeitintä ja ajoneuvon ikkunat oli tiivistetty teipillä.

Viranomaiset uskovat, että itsemurhasta oli sovittu internetin välityksellä. Uhrit olivat 25-30-vuotiaita, kertoo puolestaan Yomiuri-sanomalehti.

Japani on yksi niistä maista, joissa tehdään eniten itsemurhia, ja internetissä sovitut joukkoitsemurhat ovat olleet melko yleisiä viime vuosina. Viime vuonna netti-itsemurhan teki Japanissa yhteensä 91 ihmistä.

Itsemurhaa hautovat keskustelevat aikeistaan itsemurha-aiheisilla nettisivuilla. Internetpalveluntarjoajat ovat viime aikoina ryhtyneet seuraamaan tilannetta tarkemmin ja ilmoittavat epäillyistä itsemurhasivuista viranomaisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme