Mainos
Mainos

Japanissa jälleen ydinjäteongelmia

Tarkastajat ovat löytäneet säteilyvuodon merkkejä ydinvoimalasta peräisin olleista jätetynnyreistä Japanissa, kertoivat viranomaiset tänään. Tynnyreissä ollut jäte oli matala-aktiivista ja vuodon määrä niin pieni, ettei sillä ole vaikutusta ympäristöön.

Vuoto löytyi kahdesta kaikkiaan 1760 tynnyristä, jotka olivat peräisin Tokyo Electric Power -yhtiön ydinvoimalasta Fukushimassa. Jätetynnyrit oli tuotu haudattaviksi maahan Rokkashon kylään Pohjois-Japaniin.
Japanissa ollaan herkkiä uutisille ydinjätteisiin liittyvistä ongelmista sen jälkeen kun Tokaimurassa sattui reilu viikko sitten maan historian vakavin säteilyonnettomuus. Japanilaisten viranomaisten mukaan onnettomuuden jälkiselvittely voi johtaa siihen, että onnettomuus saatetaan luokitella kansainvälisellä vakavuusasteikolla viitoseksi eli samalle tasolle kuin Yhdysvalloissa vuonna 1979 sattunut Three Mile Islandin (Harrisburg) ydinvoimalaturma.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme