Mainos
Mainos

Japanissa metsään jätetty 7-vuotias löytyi elossa

Japanin Hokkaidolla metsään noin viikko sitten kadonnut poika on löydetty elossa, raportoivat useat uutismediat.

Seitsemänvuotiasta poikaa etsineiden sotilaiden mukaan hänet löydettiin pienestä rakennuksesta armeijan harjoitusalueelta, kertovat useat uutislähteet. Rakennus sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä pojan katoamispaikasta. 

– Puolustusvoimien henkilökuntaan kuulunut henkilö avasi rakennuksen oven ja löysi pojan yllätyksekseen sieltä. Hän kysyi pojalta, onko hän Yamato, ja poika vastasi kyllä, puolustusvoimien henkilö kuvailee Japanin televisiokanava NHK:n ja uutistoimisto AP:n uutisklipissä.

Kylmettynyt ja uupunut

Poika kertoi kävelleensä vuorten yli, kunnes löysi rakennuksen. NHK:n mukaan poika oli nukkunut lattialta löytyneellä patjalla.

Poika sanoi olevansa erittäin nälissään, joten sotilaat antoivat hänelle ruokaa ja vettä. 

Poika vietiin saman tien Hakodaten sairaalaan helikopterilla. Mediatietojen mukaan hän vaikutti löydettäessä vahingoittumattomalta, mutta kylmettyneeltä ja uupuneelta. 

Pojan onneksi hän löysi katon päänsä päälle, sillä alueella lämpötila laskee jopa alle 10 asteen öisin. Alueella oli myös satanut katoamisen aikoihin.

"Olen syvästi pahoillani"

Poikaa ehdittiin etsiä useita päiviä ja etsintöihin osallistui yli sata ihmistä. Hän katosi lauantaina ollessaan metsäalueella vanhempiensa kanssa.

Ensin vanhemmat sanoivat pojan kadonneen perheen ollessa keräämässä metsästä syötäviä kasveja. Myöhemmin he myönsivät jättäneensä lapsen hetkeksi yksin metsään kurinpitomielessä, koska poika oli käyttäytynyt huonosti.

Perheen isä on pahoitellut tuoreeltaan päätöstä jättää pieni lapsi yksin metsään.

– Olemme pohtineet tekoamme ja se oli todella yliampuva. Me rakastimme häntä jo ennenkin, mutta nyt toivomme antavamme hänelle entistä enemmän huomiota, isä kuvaili.

– Minun käytökseni vuoksi poikani joutui käymään läpi kivuliaita hetkiä. Pyydän syvästi anteeksi hänen koulunsa henkilökunnalta, pelastusoperaation väeltä ja ihan kaikilta aiheuttamaani vaivaa, isä jatkoi.

Poliisi tutkii tapausta.  Japanilaismedian mukaan viranomaiset harkitsevat, nostetaanko vanhempia vastaan syytteitä heitteillejätöstä. Metsäalueella, jonne lapsi hylättiin, liikkuu muun muassa karhuja.  

Japanin maavoimat liittyivät mukaan etsintöihin toissapäivänä:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme