Mainos
Mainos

Japanissa uusia ruokamyrkytystapauksia

Yli 30 japanilaislasta on sairastunut kolibakteeri 0-157 aiheuttamaan ruokamykytykseen. Uudet tapaukset on todettu Pohjois-Japanissa Moriokan kaupungissa. Viisi sairastuneista on sairaalahoidossa. Ensimmäiset sairastumiset todettiin torstaina. Sunnuntaina sairastuneiden määrä oli noussut 33:een.

Koululounaat on tutkittu, mutta selvää taudinaiheuttajaa ei ole löydetty. Hygieniamääräyksiä tiukennettiin Japanissa heinäkuussa ilmenneiden ruokamyrkytysten takia.

Japanin terveysministeriö ei ole saanut varmasti selville tartuntalähdettä, mutta se mainitsee viime viikolla ilmestyneessä selvityksessään retikan sukuisen mausteen idut todennäköisenä syyllisenä. Ituja oli tarjoiltu kesällä koululaisille Sakaissa, missä yli 6500 ihmistä joutui sairaalahoitoon.

Tuota voimakkaanmakuista, salaatin päälle ripoteltavaa maustekasvia (japaniksi kaiware daikon) ei käytetä Suomessa. Japanissa sen itujen myynti on laskenut selvästi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme