Mainos
Mainos

Japanissa voimakas maanjäristys

Aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi Japanissa viime yönä sattuneessa voimakkaassa maanjärisyksessä. Perättäiset maanjäristykset tärisyttivät Intian Andamaanien saaristoa ja Japania. Järistysten takia annettiin ennakkovaroitus tsunamista, mutta varoitus peruttiin myöhemmin.

Japanissa kolme ihmistä sai vakavia vammoja ja satakunta loukkaantui lievästi järistyksen takia Shizuokassa, missä järistyskeskus sijaitsi. Useimmat saivat vammoja putoavista tavaroista.

Tokiossa 6,4 richterin vahvuinen järistys vavisutti taloja ja yhden pääkaupunkiin johtavan valtatien katkaisi maanvyöry. Hamaokan ydinvoimala pysäytti kaksi yksikköään ja luotijunien liikenne keskeytyi turvallisuussyistä. Järistyksen nostama tsunamiaalto osui rannikolle vain noin puolen metrin korkuisena.

Andamaanien saarilla kova järistys aiheutti paniikkia, ja tuhannet ihmiset yöpyivät taivasalla jälkijäristyksien pelossa. Maanjäristyksen voimakkuus oli 7,6 richteriä ja se tuntui satojen kilometrien päässä Intian itärannikolla asti.

Järistyskeskus oli Intian valtameressä reilun 250 kilometrin päässä Andamaanien pääkaupungista Port Moresbystä.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme