Mainos
Mainos

Järjestö: Afganistania uhkaa humanitaarinen kriisi

Brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam varoittaa humanitaarisesta kriisistä Afganistanissa tänä talvena. Miljoonat ihmiset muun muassa Keski-Afganistanissa ja Dai Kundin maakunnassa saattavat kohdata vaikeimmat olosuhteet yli 20 vuoteen, jos apua ei saada paikalle ennen talvea. Alueet ovat lumen ja huonojen teiden vuoksi talvella lähes eristyksissä muusta maailmasta.

Jos kansainvälisen yhteisön tuki on hidasta tai riittämätöntä, osa afganistanilaisista saattaa joutua jättämään kotikylänsä. Se taas johtaisi maan sisäisen vakauden heikkenemiseen, Oxfam varoittaa.

Oxfamin mukaan Afganistanissa on pula avustustyöntekijöistä, ja kriisin välttämiseksi tarvittavasta rahamäärästä vain viidesosa on toistaiseksi kasassa. Afganistanissa kuoli Oxfamin mukaan viime talvena noin 1000 ihmisistä erityisen ankarien olosuhteiden vuoksi.

Afganistan on yksi maailman köyhimmistä maista. Yli puolet sen asukkaista elää köyhyysrajan alapuolella ja miljoonat kärsivät jatkuvasta ruuan puutteesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme