Mainos
Mainos

Järjestö: Apu syyrialaisille ollut täysin riittämätöntä

Syyrialaisten muulta maailmalta saama apu on ollut täysin riittämätöntä, kritisoi Oxfam-avustusjärjestö. Järjestön tuoreen raportin mukaan apua tulisi antaa paljon enemmän sekä Syyriassa että sen rajojen ulkopuolella.  

Ainoastaan Norja, Saksa ja Syyrian naapurimaat ovat Oxfamin arvion mukaan tehneet riittävästi syyrialaisten hyväksi. Moitittavista maista järjestö mainitsi nimeltä muun muassa Venäjän, joka ei ole ottanut vastaan ainuttakaan syyrialaispakolaista.  

– Syyrialaisilla ja muunmaalaisilla pakolaisilla on oikeus päästä pakoon väkivaltaa, saada apua perustarpeittensa ja arvokkuutensa turvaamiseen ja tulla toivotetuiksi tervetulleiksi turvasatamaan, Oxfamin toiminnanjohtaja Winnie Byanyima painottaa.  

Yli neljä miljoonaa syyrialaista on paennut maansa rajojen ulkopuolelle ja miljoonat muut ovat paossa kotimaansa sisällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme