Mainos
Mainos

Järjestö: Euroopan lapsiköyhyys pahentunut selvästi

Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan lapsiköyhyys on pahentunut selvästi Euroopassa talouskriisin seurauksena.

Köyhyys ja sosiaalinen syrjäytyminen uhkaa 27 miljoonaa lasta, eli yli neljännestä EU-maiden alle 18-vuotiaista.

Järjestö kehottaa EU-maita puuttumaan lasten köyhyyteen lapsen oikeuksien näkökulmasta. Köyhyys ja syrjäytyminen näkyvät lasten elämässä pitkään ja voivat siirtyä jopa seuraaville sukupolville.

– Köyhyys ei tarkoita vain rahan, ruoan, vaatteiden tai kunnollisten asuinolosuhteiden puuttumista. Köyhyys vaikuttaa koko lapsen elämään. Se rajoittaa harrastamista ja vapaa-aikaa, kaventaa tulevaisuuden mahdollisuuksia, vaikuttaa kaveri- ja perhesuhteisiin sekä käsitykseen itsestä suhteessa muihin. Lapset eivät köyhyyden vuoksi voi osallistua samanlaisiin sosiaalisiin toimintoihin ja kulttuuriharrastuksiin kuin ikätoverinsa, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Järjestö muistuttaa, että köyhyydessä eläviä lapsia on kaikissa Euroopan maissa, myös perinteisesti tasa-arvoisina pidetyissä pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa ja Suomessa.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot