Mainos
Mainos

Järjestö: Jemenin saarto tappaa siviilejä yhtä paljon kuin sota

Jemenin saarto aiheuttaa yhtä paljon siviilikuolemia kuin sota, sanoi Lääkärit ilman rajoja -järjestön puheenjohtaja Joanne Liu uutistoimisto AFP:lle. Liu vieraili Jemenin pääkaupungissa Sanaassa torstaina.

Liun mukaan saarto estää lääkkeiden viemisen sairaiden luo sekä avustustarvikkeiden perillepääsyn. Saudi-Arabian johtama liittouma on asettanut ilma-, meri- ja maasaarron, ja myös kapinallisjoukot ovat asettaneet saartoja hallitsemilleen alueille.

Liu sanoi AFP:lle ymmärtävänsä saartojen tarpeen, mutta korosti, että tarvikkeiden kuljettamiselle on löydettävä turvallinen tapa. Hänen mukaansa potilaita kuolee nyt tavallisiin tauteihin siksi, etteivät he saa tarvittavaa hoitoa.

YK:n mukaan sodassa on kuollut lähes 4000 ihmistä, joista lähes puolet on siviilejä. 80 prosenttia Jemenin väestöstä on avun ja suojelun tarpeessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme