Mainos
Mainos

Järjestö: Ainakin 20 Isis-taistelijaa kuollut ilmaiskuissa

Ainakin parikymmentä Isis-järjestön taistelijaa on kuollut Yhdysvaltain ja sen liittolaisten ilmaiskuissa Syyriassa, kertoo syyrialainen ihmisoikeusjärjestö.

Järjestön mukaan Yhdysvallat ja sen arabiliittolaiset tekivät parikymmentä ilmaiskua Isisin hallitsemaan pohjoissyyrialaiseen Rakkan kaupunkiin ja sen lähialueille.

Iskujen kohteina olivat muun muassa Isisin tukikohdat ja tarkastusasemat.

Lisäksi Yhdysvallat ja sen liittolaiset tekivät järjestön mukaan parikymmentä iskua Itä-Syyriassa Irakin rajalla sijaitsevaan Albu Kamalin kaupunkiin.

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Yhdysvallat iskivät myös al-Qaida-verkostoon kuuluvan al-Nusra-järjestön asemiin Aleppon alueella Länsi-Syyriassa.

Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Jordania, Bahrain ja Qatar tukivat iskuja, jotka tehtiin amerikkalaiskalustolla.

Iskut tehtiin Punaisella merellä ja pohjoisella Persianlahdella olleilta sota-aluksilta käsin. Hävittäjien ja pommikoneiden ohella iskuissa käytettiin risteilyohjuksia.

Yhdysvaltain mukaan kaikki iskuihin osallistuneet koneet pääsivät turvallisesti palaamaan hyökkäysalueilta.

Syyrian mukaan maan hallinto tiesi Yhdysvaltojen ilmaiskuista. Maan ulkoministeriö kertoi valtiollisessa televisiossa, että amerikkalaiset tiedottivat asiasta Syyrian edustajalle YK:ssa eilen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme