Mainos
Mainos

Järjestö: Lähes 30 siviiliä ja loikkaria ammuttu Syyriassa

Syyrian armeijan joukot ovat tappaneet 23 siviiliä ja viisi armeijasta loikannutta iskuissa presidentti Bashar al-Assadin vastaisiin mielenosoituksiin, kertoo maan ihmisoikeusjärjestö. Kuolleista viiden kerrotaan olleen lapsia, joista neljä ammuttiin koulun lähellä Hulan kaupungissa Syyrian keskiosassa. Lisäksi järjestö kertoo, että 12-vuotias sai surmansa mielenosoituksessa itäisessä Deir al-Zorin kaupungissa.

Järjestön mukaan loikkareista neljä ammuttiin eteläisessä Deraan kaupungissa lähellä Jordanian rajaa ja viides Qusairissa lähellä Libanonin rajaa.

Kuolemantapauksia ei ole voitu vahvistaa, sillä viranomaiset ovat saaneet vaiennettua suurimman osan maan riippumattomista tiedotusvälineistä. Viranomaiset syyttävät maan levottomuuksista "aseistettuja terroristiryhmiä".

Youtubeen on ladattu video, jossa luodin niskaansa saanut poika makaa perheensä ympäröimänä Hulassa.

Syyriassa on osoitettu mieltä maan johtoa ja Bashar al-Assadia vastaan jo kahdeksan kuukauden ajan. Presidentti on vannonut pysyvänsä virassaan.

Arabiliitto on erottanut Syyrian väliaikaisesti jäsenyydestään. Liiton ulkoministerit kokoontuvat huomenna kriisikokoukseen keskustelemaan maan tilanteesta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme