Mainos
Mainos

Järjestö: Myanmarissa ilmoitettua enemmän kuolonuhreja

Ihmisoikeusjärjestön mukaan poliisipäällikkö valvoi syyskuussa munkkien pidätyksiä, pahoinpitelyjä ja tappamista Yangonissa.

Kansainvälisten järjestöjen mukaan Myanmarissa sai syyskuussa surmansa huomattavasti enemmän ihmisiä kuin mitä maata hallitseva sotilasjuntta on kertonut.

YK:n ihmisoikeusasiantuntijan Paulo Sergio Pinheiron mukaan kuolleita oli ainakin 31. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) puolestaan arvioi, että surmansa sai ainakin 20 ihmistä.

Sotilasjuntta on kertonut, että mielenosoituksissa sai surmansa kymmenen henkeä.

- Sorto Myanmarissa ei todellakaan ole ohi.Kovat tukahduttamistoimet jatkuvat, ja hallitus valehtelee edelleen kuolonuhrien ja vankien määristä, sanoi järjestön HRW:n Aasian-johtaja Brad Adams.

HRW:n selonteossa syytetään erityisesti Myanmarin poliisipäällikköä Khin Yeetä.Human Rights Watchin mukaan Khin Yee oli ohjannut ja valvonut buddhalaismunkkien pidätyksiä, pahoinpitelyjä ja tappamista Shwedagonin temppelillä Rangoonissa 26. syyskuuta.

Munkit johtivat elo-syyskuussa ympäri maata levinneitä mielenosoituksia.Poliisi ja sotilaat käyttivät rajuja otteita hajottaessaan niitä. Juntan mukaan lähes 3 000 ihmistä pidätettiin mielenosoitusten yhteydessä, mutta suurin osa heistä on jo vapautettu.

Human Rights Watchin mukaan vankiloissa on kuitenkin edelleen satoja munkkeja ja demokratia-aktivisteja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme