Mainos
Mainos

Järjestö: Syyriassa siepattu saksalaistoimittaja vapautettu, synnytti vankeudessa

Syyriassa viime vuonna siepattu saksalaistoimittaja ja hänen vankeudessa syntynyt lapsensa vapautettiin eilen, kertoo Saksan ulkoministeriö.  

Ministeriön mukaan nainen ja vauva on kuljetettu Turkkiin. He voivat ministeriön mukaan olosuhteisiin nähden hyvin ja ovat konsulaatin ja Saksan poliisien huomassa. Saksan Ankaran-suurlähetystö valmistelee naisen ja lapsen kuljettamista kotiin.  

Ministeriö kieltäytyi kertomasta naisen henkilöllisyyttä. Saksalaismedian mukaan kyseessä on freelance-toimittaja, joka matkusti Syyriaan, sillä hänelle oli luvattu tietoja yksinoikeudella.

Focus-viikkolehti uutisoi aikaisemmin tänä vuonna 27-vuotiaasta, joka katosi vuoden 2015 lokakuussa. Lehden mukaan al-Qaidaan kytköksissä oleva Nusran rintama oli nähtävästi siepannut tämän ja vaati viiden miljoonan euron lunnaita.

Jihadistiryhmä on kieltänyt siepanneensa naisen. Lausunnossaan ryhmä sanoi olleensa se, joka vapautti naisen ja vauvan.  

Viikkolehden mukaan nainen synnytti joulukuussa.  

Saksan hallitus on ilmaissut helpotuksensa siitä, että tapaus päättyi hyvin Syyrian poikkeuksellisen vaikeasta tilanteesta huolimatta. Hallitus sanoo, ettei se maksa lunnaita panttivangeista. Ulkoministeriön edustajan mukaan Saksan viranomaiset tekivät huomattavia ponnisteluja tapauksen ratkaisemiseksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme