Järjestö vahvistaa: Naiset olivat meidän työntekijöitämme

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen vahvistaa STT:lle, että Afganistanissa surmatut kaksi suomalaisnaista olivat heidän työntekijöitään.  

Yhdistys on tehnyt avustusprojekteja Afganistanissa Heratin alueella. Järjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen International Assistance Missionin (IAM) kanssa.  

Tuovinen kertoo, että yhdistyksellä on viisi työntekijää Afganistanissa. Tuovisen mukaan surmatut naiset ovat Kansanlähetyksen pitkäaikaisia työntekijöitä.  

Tuntemattomat, moottoripyörällä liikkuneet miehet ampuivat naiset Heratin kaupungissa Länsi-Afganistanissa. Uhrit olivat sisällä liikkuvassa taksissa.  

Afganistanin sisäministeriön edustaja on vahvistanut iskut. Hänen mukaansa yksi henkilö pidätettiin ampumapaikalta, mutta ampujat pääsivät pakenemaan.  

Heratin maakunnan viranomaisten mukaan uhrien ruumiit ovat sairaalassa ja poliisi on aloittanut tutkinnan selvittääkseen, kuka on hyökkäyksen takana. Mikään ryhmittymä ei ole vielä ilmoittautunut.  

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme