Mainos
Mainos

Järjestö varoittaa: Ebolan kanssa ollaan tekemässä uudelleen virheitä

Lääkärit ilman rajoja -järjestö varoittaa, että tappavan ebolataudin taistelun kanssa ollaan tekemässä parhaillaan uusia virheitä.

Ebolaepidemia puhkesi läntisessä Afrikassa yli vuosi sitten. Järjestön mukaan nyt viranomaiset ovat tekemässä samoja virheitä, kuin epidemian alkuaikoina.

Naapurimaa Liberia julistettiin ebolavapaaksi viime kuussa, mutta Lääkärit ilman rajoja -järjestön presidentti Joanne Liun mukaan Sierra Leone ja Guinea ovat menossa toiseen suuntaan.

– Teemme yhä samoja virheitä kuin aikaisemmin. Tiedämme, että yhteisön puuttuminen tautiin ja yhteisön osallistuttaminen taudin ehkäisyyn on olennaista. Lisäksi tiedämme, että hallituksen johtotaidot asiassa ovat olennaisia.

Järjestön lääkärin mukaan esimerkiksi Guineassa hallitus on nostanut epidemian hoidon ohitse muita asioita tärkeysjärjestyksessä. Maassa on viime aikoina kiistelty ebolaepidemian hoidosta opposition ja hallituksen kesken.

Sierra Leone taas on asettanut kolmeviikkoisen ulkonaliikkumiskiellon päiväsaikaan juuri ebolan lyömille alueille. Pelkästään Sierra Leonessa virus on tappanut noin 3 900 ihmistä.

Maailman terveysjärjestö WHO kertoi aikaisemmin viikolla, että uusien tartuntojen määrä on pysähtynyt paikoilleen.

Ebola leviää suoran kontaktin ja ruumiinnesteiden kautta ihmisestä toiseen. Tautiin on kuollut yli 10 000 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme