Mainos
Mainos

Järjestön hurja väite: Tupakkayhtiöt huijaavat testeissä, tervaa voikin olla kymmenkertainen määrä

Neljä jättivalmistajaa on syyllistynyt testiväärennöksiin ja vaarantanut ihmishenkiä, sanoo ranskalainen tupakointia vastustava järjestö CNCT.

Viime kuun lopulla oikeuskäsittelyyn jätetyssä valituksessa CNCT sanoo, että Philip Morrisin, British American Tobaccon Japan Tobaccon ja Imperial Brandsin ranskalaisyhtiöt ovat väärentäneet tupakan sisältämän tervan ja nikotiinin koetuloksia lisäämällä filtteriin reikiä. Testioloissa savuun sekoittuu niin paljon ilmaa, että savukkeet vaikuttavat kevyemmiltä mitä ovatkaan, valituksessa todetaan.

Normaalikäytössä reiät jäävät huulten tai sormien alle, ja tupakoija altistuu tietämättään suurille annoksille tervaa ja nikotiinia, CHCT moittii. Nikotiini aiheuttaa vahvaa riippuvuutta.

Valitus muistuttaa diesel-autojen päästöjen manipulointiskandaalista.

Yhtiöt pulmusina

Philip Morris kieltäytyi vastaamasta, mutta muut vakuuttivat noudattavansa sääntöjä.

– Raportoimme kaikki tuotteemme ainesosat joka vuosi terveysministeriölle, Japan Tobaccon edustaja sanoo.

– Terva-, nikotiini- ja häkäpitoisuudet testataan useita kertoja vuodessa jotta se noudattavat säädöksiä, edustaja jatkoi.

–Kunnioitamme eurooppalaisia sääntöjä ja riippuumaton laboratorio tutkii tuotteemme, Imperial Tobaccon Seita-tytäryhtiö, entinen valtion tupakkamonopoli, korostaa tiedotteessaan.

Samaa sanoo BAT:

– Testimme ovat läpinäkyviä.

CNCT väittää, että todelliset nikotiinitasot on viisinkertaiset väitettyihin nähden ja tervamäärät ovat 2-10-kertaisia. CNCT ei kertonut, mihin laskelmat perustuvat.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme