Mainos
Mainos

Järjestöt kiidättävät apua Afganistaniin

Kansainväliset avustusjärjestöt kiidättivät tänään vettä, ruokaa, lääkkeitä ja telttoja Afganistanin maanjäristyksen eloonjääneille samalla kun maassa vietettiin järistyksen uhrien muistopäivää.

-Tänään avun jakelumme pääsee täyteen vauhtiin, kertoi YK:n edustaja järistyksen pahoin runtelemassa Nahrinin kaupungissa.

Arviolta 100 000 ihmistä jäi maanantain, tiistain ja keskiviikon järistysten jäljiltä kodittomiksi. Tuhannet kotinsa menettäneet viettivät jälleen yön taivasalla jäätävissä olosuhteissa.

Järistyksen uhrien määrästä ei ole edelleenkään selvyyttä. Afganistanilaiset viranomaiset ovat sanoneet uskovansa, että kuolleita on yli 2000, ja määrä voi vielä kasvaa huomattavasti kunhan syrjäisiin kyliin päästään. YK kuitenkin alensi eilisiltana arviota uhrien määrästä sanoen, että kuolleita on todennäköisesti 800-1200.

Liput olivat tänään puolitangossa ympäri Afganistania väliaikaishallinnon johtajan Hamid Karzain julistaman surupäivän vuoksi.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme