Mainos
Mainos

Järjestöt vaativat toimia lapsikuolleisuuden vähentämiseksi

Maailmassa kuolee edelleen joka vuosi miljoonia vastasyntyneitä lapsia ja raskaana olevia äitejä, koska heillä ei ole mahdollisuutta ilmaiseen terveydenhuoltoon, muistuttaa kansainvälinen avustusjärjestö Oxfam tuoreessa raportissaan.

Järjestön mielestä lapsi- ja äitiyskuolleisuuden vähentämisessä ollaan täysin eksyksissä. Äitiyskuolleisuus ei ole juurikaan vähentynyt 20 vuoteen, vaikka päättäjät ovat YK:n vuosituhattavoitteissa sitoutuneet vähentämään niitä 75 prosentilla vuoteen 2015 mennessä.

Esimerkiksi Liberiassa yksi yhdeksästä lapsesta kuolee ennen viidettä syntymäpäiväänsä ja alle viidesosa väestöstä pääsee käyttämään terveydenhuollon palveluja. Malawissa on vain 266 rekisteröityä lääkäriä, vaikka maan väkiluku on 14 miljoonaa.

Oxfamin ja yli 60 muun kansalaisjärjestön raportti on osoitettu erityisesti päättäjille, jotka kokoontuvat tässä kuussa YK:n yleiskokoukseen. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä muun muassa köyhien maiden terveydenhuoltoa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme